חומוס שלמה ודורון היא אחת החומוסיות הוותיקות והפופולריות בתל אביב. המסעדה בבעלות משפחתית, הוקמה בשנת 1937 וכשעברה מדור לדור השתנה גם הקונספט. שלמה הסבא מכר במשך 45 שנה רק מנה אחת - פול עם טחינה ולימון. כשדורון הגיע למסעדה הוא הכניס לתפריט גם חומוס. אלעד הנכד, שף סופר יצירתי, החליט להכניס טכניקות וטעמים מכל העולם במנות החומוס. בחומוסיה תמצאו שילוב של מנות ותיקות בדיוק כמו פעם לצד מנות מודרניות מטורפות. אם אתם מגיעים בימי שישי מומלץ לקחת בחשבון את התורים הארוכים ולהגיע מוקדם, בסמוך לפתיחה.